Pyöräily, hiihto ja muuta tekemistä

Pyöräily

Hämeenkankaan hyväpohjaiset maastot ja korkeuserot sopivat hyvin maastopyöräilyyn. Erilaisia teitä ja polkuja risteilee maastossa runsaasti. Aluetta halkoo myös kaksi valtakunnallista pyöräilyreittiä , etelä-pohjoissuuntainen reitti 44 sekä itä-länsisuuntainen reitti 23. Valtakunnalliset reitit näkyvät Fillari GT2-kartassa ja ne voi ostaa Karttakeskukselta . Lisää pyöräreittejä näet jalki.fi

Paikallinen symbolein maastoon merkitty pyöräilyreitti kulkee Pirkan uraa pitkin Jämikeskuksesta Kuninkaanlähteelle

Meiltä saa vuokrata muutamia polkupyöriä (ei maastopyöriä) hintaan 5 €/pv.

Hiihto

Kankaanpään liikuntakeskukselta lähtee useita eri pituisia ja tasoisia latuja. Liikuntakeskukselta pääsee myös Niinisaloon, mistä alkaa Pirkan ura. Kankaanpää-Niinisalo välisiä latuja pääset katsomaan osoitteesta kankaanpaa.fi

Liikuntakeskukselta lähtee myös älylatu, joka on n. 1,5 kilometrin pituinen hiihtolatu. Älylatu nimi tulee, koska reitin varrella on yhteensä 55 älykkäästi ohjautuvaa valaisinta, joiden tehoa säädellään vuorokauden ajan, valon tarpeen sekä käyttäjien kulkemisen mukaan. Lisäksi älyladulla hyödynnetään avointa paikantamiseen perustuvaa ajanottojärjestelmää. Älylatu saadaan yleensä käyttöön marraskuussa tykkilumen avulla.

Runsaan latuverkoston latuverkoston vuoksi Hämeenkankaalla voi tehdä myös yön yli kestäviä hiihtoretkiä. Matkan varrella voi yöpyä teltassa, laavuilla sekä hotellissa

Hämeenkankaan alueella on latuverkostoa yhteensä noin reilut 100 kilometriä. Laduilta löytyy vaihtelua helposta vaativaan ja ne ovat hiihdettävissä sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotavalla. Osa laduista on valaistu. Ladut keskittyvät Jämikeskuksen ympäristöön, Viidentienristeyksen alueelle sekä Kuninkaanlähteelle ja ne ovat yhteydessä toisiinsa. Laduilta on myös yhteys Kankaanpäähän tai Niinisalosta lähtevää perinteistä Pirkan hiihdon uraa pitkin aina Tampereelle saakka. Viidentien risteyksestä löytyy koiran kanssa hiihtämiseen soveltuva ura.

Tekemistä

Pesäpallo-ottelut
Katso pelattavat ottelut tästä.

Taidekehä kävellen/pyörällä
Taidekehä on yli sadan pysyvästi kaupunkimiljööseen sijoitetun taideteoksen vähitellen täydentyvä kokonaisuus. Taidekehään voi tutustua kävelemällä Taidepolkua tai vaikka lenkkeilemällä kehän ympäri. Taidekehä on kokonaisuus, jossa taideteos, ympäristö ja maisema kohtaavat hienoimmalla mahdollisella tavalla. Taidekehän kartta löytyy täältä.

Uimahalli
Katso aukioloajat tästä.

Beachvolley
Rivieeran rannalta löytyy beach volley -kenttä ( Tapalankatu 7)

Rivieeran uimaranta
( Tapalankatu 7)

Venesjärven uimaranta
( Venesjärventie 880)

Venesjärven rantalava
Kesäisin pääsee tanssimaan Venesjärven rantalavalle (Venesjärventie 880) Lisätietoa tästä.

Jäähalli
Jäähallilla on yleisiä luisteluvuoroja sekä paikallisia otteluita. Katso lisää täältä.

Ulkojäät
Tutustu lisää ulkojäihin ja niiden kuntoihin tästä.

Frisbeegolf
Kankaanpäästä löytyy 2 eri rataa. Kartat löydät täältä.

Golf
Golf-simulaattori löytyy Risteenkatu 3, 38700 Kankaanpää, lisätietoa tästä.

Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark
Tutustu Suomenselän eteläosassa sijaitsevaan Lauhanvuori–Hämeenkangas Geoparkiin. Löydät sieltä kaksi kansallispuistoa, soidensuojelualueita sekä lukuisia luonto- ja kulttuurikohteita. Lue lisää täältä.

Kuninkaanlähde
Kesäisin Kuninkaanlähteellä on toiminnassa maauimala sekä minigolfrata ( Kuninkaanlähteentie 393). Alueelta löytyy myös retkeilyreittejä kesäisin sekä hiihtolatuja talvisin.

Skeittiramppi
Asfaltoitu skeittialue sijaitsee liikuntakeskuksen sisääntulotien varressa ( Jämintie 10). Lue lisää täältä.

Kesätoripäivät
Kesäisin kannattaa suunnata torille torstaisin ja lauantaisin. Toriaika torstaisin on klo 7-13 ja lauantaisin klo 8-14. ( Kauppatori 2)

Ulkokuntosali
Ulkokuntosali sijaitsee liikuntakeskuksen vieressä. Lue lisää tästä.

Niinisalon portaat
Niinisalon varuskunnan parkkialueen läheisyydestä löytyy ”Tahdon portaat”. Täällä saat hien pintaan porrastreeniä tehden.

Tennis
Move Areenalla ( Kuninkaanlähteenkatu 7) liikuntatiloissa on mahdollista harrastaa tennistä sisällä. Move Areena sijaitsee hotellimme takana.

Liikuntakeskuksen alueella sijaitsee vuonna 2018 valmistunut tekonurmikenttä. Tenniskentän käyttö on maksullista (5€/tunti). Katso lisää tästä.

Padel
Kankaanpäästä löytyy kaksi Padel kenttää. Ulkokenttä sijaitsee Liikuntakeskuksen alueella, lisätietoa tästä. Sisäkenttä löytyy Risteenkatu 3, 38700 Kankaanpää, lisätietoa tästä.

Paintball + kuplajalkapallo
Jos saavut ryhmällä Kankaanpäähän ja haluatte yhdessä kivaa tekemistä, tutustukaa Ässä Paintballin tarjontaan tästä.

Mysteerihuoneet
Mikäli pulmien ja arvoitusten ratkominen kiinnostaa. Lue lisää Kankaanpään mysteerihuoneista täältä.

Meggala Oy
Viinitila Venesjärvellä ( Venesjärventie 1005). Lisätietoa Facebookista.

Retkeily
Hämeenkankaan ulkoilureiteille on helppo lähteä. Kesällä puhtaat metsät ja kirkkaat vedet tarjoavat elämyksiä vaellus-, maastopyörä-, melonta- ja ratsastusreiteillä. Talvisin moottorikelkkaurat, hiihtoladut, koiravaljakko- ja ratsastusreitit vetävät puoleensa matkailijoita ja paikkakuntalaisia. Lähimmät ulkoilureitit lähtevät Liikuntakeskukselta ( Jämintie 10).

Jämin seikkailupuisto + minigolf
Noin 20km päässä meistä sijaitsee Jämi, josta löytyy mm. seikkailupuisto sekä minigolf rata. Lisätietoja täältä.

Koirat
Jos saavut perheen karvajäsenen kanssa niin Kankaanpäässä koirille on oma puisto, latu sekä uimaranta. Täältä löydät lisää tietoa.